Englanniksi pidettävä French+Gastronomy -kesäkoulu on suunnattu vähintään 18-vuotiaille kansainvälisille yliopisto-, lukio-, tai ammattikouluopiskelijoille (ranskan kielitaitoa ei vaadita).
French+Gastronomy -kesäkoulu toteutetaan ranskalaisessa Rouenin kaupungissa, Normandiassa. Rouen on ensimmäinen UNESCON nimittämä gastronomiakaupunki, ja tämä kolmen viikon ohjelma (17.6.-5.7.2024) sisältää johdatuksen ranskan kieleen, ranskalaiseen ruokakulttuuriin sekä hotelli- ja ravintola-alalle. Kesäkoulun aikana osallistujat pääsevät tutustumaan huippukokkien tekniikoihin sekä tapaamaan ravintola-alan tuottajia ja ammattilaisia.
Ranskan instituutin apurahat
Vuonna 2024 Ranskan instituutti Suomessa tukee 2-3 henkilön osallistumista Suomesta vuoden 2024 kesäkouluun. Apuraha kattaa:
- Kesäkoulun hinnan
- Matkat (meno-paluu Suomen ja kesäkoulukohteen välillä)
- Majoituksen
- Taskurahan (määrä tarkentuu myöhemmin)
- Vakuutuksen
Apurahojen hakuaika päättyy 2.4.2024.
Jätä hakemuksesi täyttämällä lomake verkossa TÄÄLLÄ.
Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo sekä motivaatiokirje PDF-tiedostoina, kummatkin ranskaksi tai englanniksi. Motivaatiokirjeessä tulee käydä ilmi hakijan koulu/opiskeluhistorian laatu, tulevat suunnitelmat koskien opinto- ja/tai työuraa sekä syyt hakemukselle. Lisäksi hakemusessa tulee kertoa minkä teeman kesäkouluun tai minkä teemojen kesäkouluihin haluat hakea.
Tulokset julkistetaan nopealla aikataululla hakuajan päättymisen jälkeen
Lisätietoa
- Kesäkoulun ohjelman esittely
- Ohjelman nettisivut: https://www.campusfrance.org/en/the-frenchgastronomy-program
Ranskan instituutin yhteyshenkilö: science@france.fi