French+Gastronomy -kesäkurssi yhdistää tutustumisen ranskalaiseen ruokakulttuuriin, ranskan kieleen sekä hotelli- ja ravintola-alaan Ranskassa. Kurssi järjestetään 9.-27.6.2025 Rouenin kaupungissa, joka on saanut UNESCO:lta ensimmäisenä ranskalaisena kaupunkina gastronomisen kaupungin tittelin. Kurssin aikana pääset näkemään arvostettujen kokkien ruoanlaittotekniikoita sekä tapaamaan ranskalaisia ruoantuottajia ja ruoka-alan asiantuntijoita.
French+Gastronomy -ohjelma on avoin kaikille vähintään 18-vuotiaille kansainvälisille opiskelijoille (korkeakouluopiskelijat ja ammattikoululaiset mukaan lukien). Ohjelmaan osallistuminen ei vaadi ranskan kielen taitoa. Tämä kesäkurssi on ainutlaatuinen tilaisuus luoda verkostoja sekä pohtia mahdollisia omia, gastronomiaan liittyviä opintosuunnitelmia.
Ranskan instituutin apuraha
Ranskan instituutti rahoittaa Suomesta lähtöisin olevien opiskelijoiden osallistumista vuoden 2025 ohjelmaa varten. Apuraha kattaa:
- Ilmoittautumiskulut
- Matkan (menopaluun Suomen sekä kesäkurssin välillä)
- Majoituksen
- Päivärahan
- Vakuutuksen
Apurahaa tulee hakea viimeistään 20.4.2025.
Voit hakea apurahaa tämän lomakkeen kautta.
Hakemuksen tulee sisältää CV sekä hakemuskirje ranskaksi tai englanniksi.Apurahan saajat julkaistaan huhtikuun lopussa.
Ilmoittautuminen omakustanteisesti
French+Gastronomy -kesäkoulu on avoin myös osallistujille, jotka ovat valmiita maksamaan osallistumisensa itse. Ilmoittautuminen tapahtuu suoraan kesäkurssin järjestäjän nettisivuilla. Lisätietoa täältä.
Lisätietoja
- Kesäkoulun koko ohjelma: https://www.campusfrance.org/en/actu/the-frenchgastronomy-program-registrations-are-open-for-the-2025-sessions
- Yhteyshenkilö Ranskan instituutilla: Minttu Vilenius – helsinki@campusfrance.org